video-portokallidis

Η Οικοτεχνία Πορτοκαλλίδη ιδρύθηκε το 2017 σε μια ακριτική περιοχή της Ελλάδας, τις Φέρες του νομού Έβρου.

Ασχολούμαστε με την παρασκευή  παραδοσιακής σάλτσας  ντομάτας.

Είμαστε αγρότες τρίτης γενιάς και με σύμμαχο τον ευλογημένο κάμπο της Θράκης, έχουμε μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.

Με προσωπική δουλειά, αγάπη για την παράδοση και με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές για τη σωστή καλλιέργεια και διαλογή της ντομάτας, έχουμε από την αφετηρία, άριστη ποιότητα πρώτης ύλης.

Το μυστικό της επιτυχίας

Το μυστικό της επιτυχίας του προϊόντος, κατά έναν μεγάλο βαθμό, βρίσκεται στο γεγονός ότι εμείς οι ίδιοι καλλιεργούμε την ντομάτα, με βασικό μέλημά μας να δώσει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει, όπως το χρώμα, τα σάκχαρα (brix), το λυκοπένιο και πολλά άλλα.

Εξίσου σημαντικό είναι και το κλίμα του Έβρου, που ευνοεί την ανάδειξη αυτών.

Επιπλέον, ο παραδοσιακός τρόπος μεταποίησης δίνει στον καταναλωτή ένα αγνό χειροποίητο προϊόν, χωρίς πρόσθετα, όπως συντηρητικά, πηκτίνες, χρωστικές ουσίες κ.α.

Στόχος μας

Μοναδικός μας στόχος είναι ο καταναλωτής να πάρει την μεγαλύτερη γευστική ικανοποίηση από μια σάλτσα ντομάτας.

Προσπαθούμε κάθε χρόνο να κρατάμε σταθερή την ποιότητα και να το πιστοποιούμε με νέες βραβεύσεις. Τα βραβεία που έχουμε κατακτήσει μέχρι στιγμής σε διεθνή διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας είναι έντεκα. Η μεγαλύτερη όμως επιβράβευση  για εμάς είναι οι κριτικές των ίδιων των πελατών. 

Θέλουμε να καθιερωθούμε στην συνείδησή τους όχι για την γκάμα των προϊόντων μας, αλλά για την μοναδική και γνήσια γεύση που μια σάλτσα μπορεί να έχει.


Πώς ξεκίνησαν όλα;

Η βασική ιδέα ξεκίνησε το 2016 όταν είδα τη γυναίκα μου να κάνει αυτό που έκανε κάθε χρόνο το Σεπτέμβρη (που το έκανε και η μητέρα της και η γιαγιά της) δηλαδή τη σάλτσα όλης της χρονιάς. Εκεί, κατάλαβα ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι απαγορευτική για τη σύγχρονη γυναίκα με τους ρυθμούς της ζωής μας και ότι όλο και περισσότερες νοικοκυρές δεν θα μπορούσαν να το κάνουν.

 

 

Βρισκόμαστε στις Φέρες Έβρου

Η οικοτεχνία μας και το χωράφι μας, βρίσκεται στη Θράκη, σε κοντινό σημείο από τα σύνορα της Ελλάδας, με την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Η Θεοτόκος η Κοσμοσώτειρα είναι μοναστήρι που ιδρύθηκε από τον σεβαστοκράτορα Ισαάκιο Κομνηνό στην τοποθεσία Βήρα (πρόκειται για τις σημερινές Φέρες νομού του Έβρου), κοντά στο δέλτα του Έβρου.

Πιθανότερη ημερομηνία ίδρυσης θεωρείται το 1152. Το μοναστήρι, που θεωρείται ένα από το καλύτερα δείγματα της κωνσταντινουπολίτικης τέχνης στον ελλαδικό χώρο, λειτούργησε μέχρι τα μέσα του 14ου αιώνα.

Γύρω στα 1355 οι χωρικοί που είχαν καταφύγει στον οχυρωμένο του περίβολο εγκαταστάθηκαν μονίμως, αναγκάζοντας τους μοναχούς να το εγκαταλείψουν. Αργότερα κατελήφθη από τους Οθωμανούς, οι οποίοι μετέβαλαν το καθολικό του σε τζαμί, το οποίο έγινε ο πυρήνας του οικισμού των Φερών. Το 1940 άρχισαν εργασίες συντήρησης και έκτοτε λειτουργεί ως χριστιανικός ναός. Στα τελευταία χρόνια είναι η επίσημη έδρα του Παγκοσμίου Σωματείου Θρακών.

 

 

Ο υδροβιότοπος και το Δέλτα του Έβρου

Η οικοτεχνία μας και το χωράφι μας, βρίσκονται στη Θράκη, σε κοντινό σημείο από τα σύνορα της Ελλάδας, με την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου σχηματίζεται στις εκβολές του ποταμού Έβρου και συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιοτόπους της Ευρώπης. Τα νερά και τα φερτά υλικά του ποταμού μαζί με την δράση της θάλασσας σχημάτισαν και εξακολουθούν να διαμορφώνουν ένα πολύπλοκο Δέλτα με μεγάλη ποικιλία βιοτόπων, όπου βρίσκει καταφύγιο ένας μεγάλος αριθμός ειδών φυτών και ζώων.

YouTube
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
Youtube
Η Οικοτεχνία Πορτοκαλλίδη στο
ΤΩΡΑ Ό,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
με την Φαίη Μαυραγάνη
PlayPlay
YouTube
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
Youtube
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΥΡΙΑΚΟ
ΜΑΝΕΣΗ
PlayPlay
YouTube
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
Youtube
Η Οικοτεχνία Πορτοκαλλίδη στην
ΕΡΤ webtv
ΑΓΡΟ WEEK
PlayPlay
HTML5
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
NEWSBOMB
Ένας αγρότης τρίτης γενιάς από τον Έβρο φτιάχνει την καλύτερη σάλτσα ντομάτας στον κόσμο
previous arrow
next arrow
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαφλέσσα 5, Φέρες, Έβρος
τκ. 68500, ΘΡΑΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ

Τηλέφωνο: (+30) 6948946228 
Email: info@oikoportokalidis.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ

ISO 22000:2018

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Facebook
Instagram
YouTube