Υλικά
- 4 μεγάλες μελιτζάνες σε φέτες
- 1 κιλό σάλτσα ντομάτας Πορτοκαλλίδη
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. φύλλα βασιλικού
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες
- 1 κούπα πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί σε φέτες, για το σερβίρισμα
Πόση ώρα
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε για μερικά λεπτά, να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, τη δάφνη, και φέρνουμε σε βρασμό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες.
- Προς το τέλος προσθέτουμε και τα φύλλα βασιλικού στη σάλτσα.
- Σε μεγάλο τηγάνι και σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες να ροδίσουν ελαφρά και από τις δυο πλευρές.
- Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε ελαφρά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεσαίο πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από τη σάλτσα ντομάτας στη βάση.
- Τοποθετούμε μία στρώση από τις μελιτζάνες, 3-4 κ.σ. από τη σάλτσα, 4-5 φέτες μοτσαρέλας, και λίγο από το τριμμένο πεκορίνο.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, κάνοντας 3-4 στρώσεις μελιτζάνας - σάλτσας - τυριών.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, να πάρει ωραίο χρώμα το φαγητό μας, και να μελώσει.
- Τοποθετούμε πάνω σε φρυγανισμένο, ζεστό ψωμί και απολαμβάνουμε αμέσως!
TIPS