Full 1
Full 1

Μία κρυφή συνταγή, άριστη ποιότητα και πολύ µεράκι,

συνετέλεσαν στη δηµιουργία της ξεχωριστής Οικοτεχνίας Πορτοκαλλίδη.

 
100% ελληνικό προϊόν.
 
Χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, µε µοναδικό συστατικό τη ντοµάτα, της οποίας
η παραγωγή, η µεταποίηση και η συσκευασία πραγµατοποιείται αποκλειστικά από εµάς.
 
Το µυστικό είναι, η σωστή διαλογή της ντοµάτας από το ιδιόκτητο κτήµα
στην περιοχή των Φερών Έβρου, όπου καλλιεργούνται µε τον πιο φυσικό τρόπο.
 
Οι σάλτσες µας, έχουν λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις από διεθνείς διαγωνισµούς γεύσεως, όπως τα 
2 βραβεία στο International Taste Institute, που γίνεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες!
 

Συνταγές

Υλικά

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες σε φέτες
  • 1 κιλό σάλτσα ντομάτας Πορτοκαλλίδη
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. φύλλα βασιλικού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες
  • 1 κούπα πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί σε φέτες, για το σερβίρισμα

Πόση ώρα

 

Εκτέλεση

- Φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.

- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι.

- Σοτάρουμε για μερικά λεπτά, να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο.

- Μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, τη δάφνη, και φέρνουμε σε βρασμό.

- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες.

- Προς το τέλος προσθέτουμε και τα φύλλα βασιλικού στη σάλτσα.

- Σε μεγάλο τηγάνι και σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες να ροδίσουν ελαφρά και από τις δυο πλευρές.

- Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε ελαφρά.

- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

- Σε ένα μεσαίο πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από τη σάλτσα ντομάτας στη βάση.

- Τοποθετούμε μία στρώση από τις μελιτζάνες, 3-4 κ.σ. από τη σάλτσα, 4-5 φέτες μοτσαρέλας, και λίγο από το τριμμένο πεκορίνο.

- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, κάνοντας 3-4 στρώσεις μελιτζάνας - σάλτσας - τυριών.

- Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, να πάρει ωραίο χρώμα το φαγητό μας, και να μελώσει.

- Τοποθετούμε πάνω σε φρυγανισμένο, ζεστό ψωμί και απολαμβάνουμε αμέσως!

TIPS

 

 

Εκατομμύρια ντομάτες, Έντεκα διεθνή βραβεία,
Μία οικοτεχνία! 

YouTube
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
Youtube
Η Οικοτεχνία Πορτοκαλλίδη στο
ΤΩΡΑ Ό,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
με την Φαίη Μαυραγάνη
PlayPlay
YouTube
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
Youtube
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΥΡΙΑΚΟ
ΜΑΝΕΣΗ
PlayPlay
YouTube
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
Youtube
Η Οικοτεχνία Πορτοκαλλίδη στην
ΕΡΤ webtv
ΑΓΡΟ WEEK
PlayPlay
HTML5
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
NEWSBOMB
Ένας αγρότης τρίτης γενιάς από τον Έβρο φτιάχνει την καλύτερη σάλτσα ντομάτας στον κόσμο
previous arrow
next arrow
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαφλέσσα 5, Φέρες, Έβρος
τκ. 68500, ΘΡΑΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ

Τηλέφωνο: (+30) 6948946228 
Email: info@oikoportokalidis.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ

ISO 22000:2018

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Facebook
Instagram
YouTube