Full 1
Full 1

Μία κρυφή συνταγή, άριστη ποιότητα και πολύ µεράκι,

συνετέλεσαν στη δηµιουργία της ξεχωριστής Οικοτεχνίας Πορτοκαλλίδη.

 
100% ελληνικό προϊόν.
 
Χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, µε µοναδικό συστατικό τη ντοµάτα, της οποίας
η παραγωγή, η µεταποίηση και η συσκευασία πραγµατοποιείται αποκλειστικά από εµάς.
 
Το µυστικό είναι, η σωστή διαλογή της ντοµάτας από το ιδιόκτητο κτήµα
στην περιοχή των Φερών Έβρου, όπου καλλιεργούνται µε τον πιο φυσικό τρόπο.
 
Οι σάλτσες µας, έχουν λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις από διεθνείς διαγωνισµούς γεύσεως, όπως τα 
2 βραβεία στο International Taste Institute, που γίνεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες!
 

Συνταγές

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα σε μικρά κομμάτια

700γρ. σάλτσα ντομάτας Πορτοκαλλίδη

4κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή περασμένα στο μούλτι

2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κούπα κόκκινο κρασί ξηρό

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο

½ κ.γ. κύμινο τριμμένο

1 ξύλο κανέλας

2 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

Πόση ώρα

 

Εκτέλεση

- Στεγνώνουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας & προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

- Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι και όταν κάψει καλά, ρίχνουμε σε δόσεις το κρέας να πάρει έντονο χρώμα απ΄ ολες τις πλευρές. Αποσύρουμε το κρέας σε μπολ.

- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι χαμηλώνοντας τη φωτιά, για 3-4 λεπτά ώστε να καραμελώσει.

- Προσθέτουμε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, και προσθέτετε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, μια κούπα ζεστό νερό αν χρειάζεται και αλάτι-πιπέρι. Φέρνουμε σε βρασμό και τοποθετούμε στο φούρνο σκεπάζοντας το σκεύος με καπάκι(ιδανικά μια γάστρα).

- Χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για 2-2 ½ ώρες να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα να πήξει αρκετά.

- Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή ένα βελούδινο πουρέ πατάτας!

TIPS

 

 

Εκατομμύρια ντομάτες, Έντεκα διεθνή βραβεία,
Μία οικοτεχνία! 

YouTube
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
Youtube
Η Οικοτεχνία Πορτοκαλλίδη στο
ΤΩΡΑ Ό,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
με την Φαίη Μαυραγάνη
PlayPlay
YouTube
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
Youtube
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΥΡΙΑΚΟ
ΜΑΝΕΣΗ
PlayPlay
YouTube
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
Youtube
Η Οικοτεχνία Πορτοκαλλίδη στην
ΕΡΤ webtv
ΑΓΡΟ WEEK
PlayPlay
HTML5
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
NEWSBOMB
Ένας αγρότης τρίτης γενιάς από τον Έβρο φτιάχνει την καλύτερη σάλτσα ντομάτας στον κόσμο
previous arrow
next arrow
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαφλέσσα 5, Φέρες, Έβρος
τκ. 68500, ΘΡΑΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ

Τηλέφωνο: (+30) 6948946228 
Email: info@oikoportokalidis.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ

ISO 22000:2018

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Facebook
Instagram
YouTube